Tarinoitten Teema

Yleistä

Tarinoitten teemassa voi ilmailuhengen ja -innostuksen päästää pullosta irti. Tarinoita on hauskoja, opettavaisia, historiallisia ja surullisiakin. Nyt ne kenttätiiman puheliaat ja paljon asioita oikeinkin muistavat sankarit saavat tilaisuuden kirjoittaa juttunsa muidenkin luettavaksi. Tarinoissakin vuosilukuja on hyvä olla vaikka puutekaan ei ole mikään este. Näitten historiallista autentisuutta, saati viitetietojen täydellisyyttä ei olla tarkistelemassa millään tavalla, kuitenkin lukijoilla on mahdollisuus ellei peräti velvoite näitäkin oikaista ja täydentää.

Tarinoihin omana luokkanaan kuuluvat myös lyhyet historiikit jotka eivät istu kunnolla muihin teemoihin. Ei ole ilmailuhenkistä tai -aiheista tarinaa joka ei mahtuisi tämän otsikon alle. Esimerkkinä Tampereen Ilmailuyhdistyksen järjestämien lentonäytösten kunniakas historia kommelluksineen sopii loistavasti näihin tarinoihin. Tapahtumaan liittyneitten lentokoneitten esittelyä voipi lisäksi tehdä omana otsikkonaan lentävissä laitteissa.

Osallistuminen maalilinjamiehistönä purjelennon Suomessa järjestettyyn MM kilpailuun on kuvineen oiva aihe, varsinkin kun touhu on radikaalisti noista ajoista kehittynyt. Vertailu tuoreeseen EM kisaan myös Räyskälässä olisi ainakin opettavaista.

Juhlien ja varsinkin niitten jälkipuheitten muistelut ovat hauskaa luettavaa. Jäminkin historia on tullut jo kahteen kertaan juhlittua.

Huumoriosasto on varattu kaikille vielä keveämmille tarinoille. Tässä osastossa ei tarvitse olla historiallisuuden saati totuuden häivääkään jäljellä, kaikki ilmailuhenkinen hauskuus riittää.

Ikävätkin tarinat ja onnettomuudet kuuluvat tähän teemaan, niistä voi ottaa opikseen. Osaltaan monet traagiset sota-ajankin tapahtumat ansaitsevat kunniottavan muistelun.

Matkailuun voi kirjata monet koneitten hakureisut ja esim. Saksasta noudot, lentomatkailun seikkailut että eksymiset. Myös messut ja vierailut esim. eri museoissa ja näytöksissä sopivat tänne.

Jäsentelyäkin on tehty.

M1 TAPAHTUMAT

M2 SOTILAS

M3 HARRASTUS

M4 MATKAILU

M5 HUUMORI

ttarina/tk00s