Rakentamisen Teema

Yleistä

Todellisia ilmailun sankareita ovat rakentajat. Ilman tuhansia ja tuhansia työtunteja yksikään laite ei olisi ilmaan noussut. Tästä perinteestään Pirkanmaalaiset saavat olla joka suhteessa ylpeitä. Onhan Pirkanmaa sekä ilmailuhistorian alkuajalta että varsinkin 30 luvulta eteenpäin varsinainen lentokoneenrakentamisen Mekka. Olennaisin osa teollista rakentamisen historiaa on lentokonetehtaitten osalta Pirkanmaalaista. Suomalaista osaamista ja lentokonesuunnittelua on viety maailmalle myös purjelentokoneitten rakentamisen kansainvälisenä menestystarinana.

Harrastusrakentaminen eli rikkaana ja voi hyvin lentokonetehtaan osaamisesta ja tuestakin nauttien. Nykyinen Experimental toimintakin alkoi jo 20 luvulla Karhumäen veljesten lentokoneista. Jämijärven historiaan kuuluu olennaisena osana sielläkin toiminut purjelentokonetehdas.

Molino ja UTU puhumattakaan PIK-20 koneen kehittämisestä siirsivät rakentamisen uuteen materiaaliteknologiaan. Tämän päivän Suomalaisen ilmailuteollisuuden huippu Patria Avicomp jatkaa näitä High Tech perinteitä kunniakkaasti.

Lentokonetehtaan lentokonerakentamisen ja -korjaamisen historia koneineen on itseoikeutettu osa tätä teemaa. Lentokoneen moottorivalmistuksen kunniakas perinne nytkin Linnavuoressa jatkuvana kokoonpano, huolto ja korjaustoimintana ansaitsee oman tarinansa.

Tampereen ilmailuyhdistys ry tunnettiin valtakunnallisestikin rakentajakerhona, tämän rakennustyön kunniottaminen on meidän velvollisuutemme. Rakennetut koneet voi esitellä lisäksi lentolaitteitten teemassa.

Pirkanmaalaiset ilmailijat ovat jaksaneet myöskin hoitaa historiaa talteen. Monet entisöinti- tai mallikoneitten rakentamisprojektit kertovat palavasta innosta jättää myös jälkipolville näyttöä innostuksesta, joka ei jää pelkiin sanoihin. Tekoja on tehty, ehkäpä nyt sanoinkin voitaisiin tätäkin perinnettä panna talteen.

Lennokkien ja mallien rakentajien suuri joukko ansaitsee tarinansa. Monen rakentajan ja lentäjän ura on alkanut näistä. Pirkanmaalla on ylletty ja ylletään tälläkin alalla kansalliseen kärkeen myös kilpailumenestyksessä. Vaikkakin omaehtoisen rakentamisen osuus on lennokeissakin vähentynyt silti ei pidä aliarvioida sitä tiedon- ja työn määrää jota lennokinkin ilmassapitäminen vaatii.

Kaikki mukaan, tiedän teitä työn sankareita olevan paljon, ei muuta kuin myös kynät sauhuamaan.

Teeman jäsentely

M1 ENTISÖINTI

M2 TEOLLINEN

M3 HARRASTEILMAILU

M4 EXPERIMENTAL

M5 LENNOKIT MALLIT

Yrjö Lehtonen

/traken/tk00s.html