Lentävät laitteet teema

Yleistä

Kaikille ilmassa pysyville laitteille on paikkansa tämän otsikon alla. Pirkanmaalainen näkökulma ko laitteisiin pohjana, mutta myös kaikki kiinnostavimmat vierailijatkin kelpaavat mukaan. Tavoite on kuvitettuna ja lyhyesti kertoa siitä millaisia esineitä on lennellyt ja lentelee ilmatilassamme. Koska useista lentokoneista on syvällistä historia- ja teknistä tietämystä jo paljon kirjoitettuna on tarkoituksenmukaista ottaa tieto linkeillä tähän esittelyyn mukaan ei toistaa tai kopioda sitä johdantoa ja Pirkanmaalaista näkökulmaa enempää. Ajoitava vuosiluku tieto on toivottavaa, sen puute ei kuitenkaan ole syy jättää aihetta teemasta pois.

Kaikkia ilmailun harrastajia ja siitä kiinnostuneita vedotaan tuomaan panoksensa korjausten, lisäysten, huomautusten, kommenttien ja tietenkin kirjoitettujen kertomusten muodossa.

Kirjoittajia ja aiheryhmän toimittajia haastetaan mukaan suurin joukoin. Sivuston sisällön tekeminen ja niitten mukaan liittäminen on tehty rakenteellisesti helpoksi ja mikä hyvänsä digitaalinen ja myös paperi media tekstin että kuvien osalta kelpaa. Rohkeasti vain yhteyttä kirjoittajiin tai teeman toimittajiin.

Lentävät laitteet on jaettu seuraaviin heimoihin. Laittteen kuuluessa moneen heimoon se liitetään lähinnä sopivaan ja voidaan linkata sieltä muuhunkin yhteyteen.

M1 SOTILASKONEET Ilmavoimien koneet TÄSTÄ

M2 HARRASTEILMAILU

M3 LENTOYHTIÖT

M4 LIIKELENTO

Ei muuta kuin lentolaitebongarit kirjoittelemaan.

Yrjö Lehtonen

tlentok/tk00s.html