SUOMI 100 VUOTTA !

Osana Suomi 100-vuotta tapahtumia Tampereella paljastettiin lentäjä-ässä, kahdenkertainen Mannerheim-ristin ritari HANS HENRIK "HASSE" WINDIN muistolaatta.

Lue juttu tapahtumasta tästä.

Seuraavassa
puheenjohtajamme majuri evp. Risto Viljasen tilaisuudessa pitämä puhe:

WIND-laatta

"Wind aloitti lentäjän uransa vapaaehtoisella lentäjäkurssilla jo vuonna 1938 ollessaan vasta 19-vuotias. Talvisodan aikana 1939-1940 hän toimi reserviupseerilentäjänä.
Hän suoritti upseeritutkinnon kesällä 1941, minkä jälkeen hän osallistui jatkosotaan 1941-1944 Hävittäjälentolaivue 24:ssä.
Aluksi aina huhtikuulle 1944 asti hän lensi Brewster B.239 hävittäjäkoneella. Nimikkokoneen tunnus oli BW-393, joka sai kuuluisan lempinimensä "White seven" peräsimessä olleesta valkoisesta numerosta.
Huhtikuusta aina haavoittumiseensa 28.6.1944 saakka hänen lentokoneenaan oli saksalainen Messerschmitt Bf 109 tunnuksenaan MT-439.
Näillä koneilla hän saavutti jatkosodan aikana kaikkiaan 75 varmistettua ilmavoittoa. Mainittakoon, että neuvostoliittolaisten suurhyökkäyksen aikana kesällä 1944 hän pudotti 12 päivän aikana 30 viholliskonetta.
Windistä on sanottu, että hän "ryntäsi" päin viholliskonetta välittämättä tippaakaan omasta turvallisuudestaan.
Totuus kuitenkin paljastui, kun nykyinen puolustusvoimien komentaja kenraali Jarmo Lindberg, ollessaan ilmavoimien valmiuspäällikkönä everstiluutnanttina esitti silloiselle ilmavoimien komentajalle, että kapteeni Hasse Windin salaiset luentomonisteet voitaisiin siirtää sähköiseen muotoon ja julkaista.
Sitä lukiessani ymmärsin, että jatkosodassa käytetty hävittäjätaktiikka oli jämptisti suunniteltua ja harkittua, eikä vain "ryntäämistä"."

Viljanen luki tilaisuudessa otteita Hasse Windin julkaistuista luentosarjoista. Seuraavassa otteita luennoista:
"- Tulokkaan on heti ensimmäisenä päivänä tutustuttava oman lentueen miehiin sekä jo seuraavana päivänä muiden lentueiden ohjaajiin
- Kun oppilas on käynyt läpi lyhyen ohjelman uudella konetyypillä, on hän valmis mies sotaan
- Päivystyksessä täydelliset lentovarusteet ihan aina päällä (pistooli, kompassi, uimaliivit sekä suunnistamis- ja ruutukartta)
- Todettava, että kone on täysin sotakunnossa
- Painettava mieleen kenen siivellä lentää
- Määrätty lähtöjärjestys
- Muistettava, ettei hälytysvuorossa saa poistua hälytyspuhelimen ärestä muualle kuin omalle koneelle"

Viljanen jatkaa:
"Itsekin hävittäjälentäjäkoulutuksen ilmavoimissa saaneena huomasin, että vielä nykyisinkin koneen suorituskyvyn tunteminen, oikeaoppinen liikehtimineen, heiluritaktiikan hallitseminen ja vaikkapa koneen energioiden optimaalinen käyttäminen ovat asioina säilyneet.
Nykyisten koneiden suurempien nopeuksien ja kehittyneemmän asejärjestelmän myötä on hävittäjätaktiikkaan tullut paljon uutta, mutta lähitaistelu-, eli ns. Yksi yhtä vastaan -tilanteessa vanhat opit pätevät edelleen."


(SP 24.07.2017)