JÄSENKIRJE   2 / 2012

Suuret kiitokset lahjoituksistanne PIK-12 koneen siirtämiseksi parempaan säilytyspaikkaan!

Saimme lahjoitusvaroja kaikkiaan 410 euroa. Olemme saaneet selville koneen omistajan, joka on Tampereen kaupunki. Se luonnollisesti päättää viime kädessä koneen kohtalosta. Olemme siis valmiit järjestämään koneen siirron aiemmin neuvottelemaamme kunnolliseen säilytyspaikkaan Mänttään, mikäli kaupunki ei osoita sille muualta tilaa. Lähdemme myös siitä, että tilavuokran maksaa omistaja. Seuramme on varautunut suorittamaan siirron purjekoneen kuljettamiseen tarvittavalla peräkärryllä. Ilmoitamme asian etenemisestä kotisivuillamme.

Hallituksemme on päättänyt järjestää kesällä ilmailuhenkisen tapahtuman jäsenillemme. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä TIY:n kanssa Kaanaassa purjelennon tutustumispäivänä loppukesällä. Pyrimme jälleen saamaan paikalle myös vierailevia koneita, ja mikäli mahdollista paikalla on myös nähtävänä Marttilan Riston rakentama ja seuralle lahjoittama ultra-luokkaan kuuluva lentovene. Tarkempi ajankohta ja sisältö selviää myöhemmin ja siitä ilmoitetaan erikseen.

Selvitämme myös yhteistyössä Lentovarikon killan kanssa bussikyydin järjestämistä jäsenistölle tämän vuoden päälentonäytökseen heinäkuussa Jämijärvelle.

Pienoismalliprojektimme on edennyt tietojen kirjaamisvaiheeseen. Kuvatuista n. 180 koneesta etsitään tietoja, jotka kirjoitetaan tietokantaan. Kotisivutyöryhmä miettii myös keinoja tietokannan julkistamiseksi kotisivuillamme.

Saimme viime syyskokouksessa tehtäväksemme selvittää aineistomme arvoa ja sen vakuuttamista. Vakuutusasiassa ongelmaksi näyttää muodostuvan meiltä puuttuva y-tunnus. Seuramme ei ole liiketaloudellinen, joten tunnusta ei siksi tarvittaisi. Asia on vakuutusyhtiöllä selvitettävänä. Vakuuttamista varten tarvitsemme tietoa myös arkistomme arvosta. Arviointiin saanemme apua Vapriikilta. Mutta vielä ennen arviointia meidän tulee laatia ajantasainen tietokantalistaus esineistämme. Työtä siis riittää.

Hallitus
14.05.2012