JÄSENKIRJE   1 / 2012

Talvinen tervehdys !

Kuudes toimikautemme alkaa työn touhussa. Pienoismallikokoelmamme arkistointityö on päässyt hyvään vauhtiin. Kaikki mallit on käyty kertaalleen läpi. Suomeen ja Tampereelle liittyvät konetyypit on kuvattu ja syötetty tietokantaan. Näitä malleja on kertynyt kaikkiaan 182 kpl. Mukana on mm. kokonainen laivueellinen Saab Safir koneita. Kevään mittaan käymme loppujen, yli 1600 mallin ”kimppuun”.

Museokeskus Vapriikki perustaa työryhmän, joka alkaa koota Tampereen ilmailuhistoriasta virtuaalinäyttelyaineistoa. Malleistamme on tässä näyttelyssä apua.

Aiomme järjestää kesällä jäsenillemme ilmailuhenkisen kokoontumisen Mäntän Sassin kentälle. Myös osallistumisemme ensi kesän päälentonäytökseen Jämillä on pohdittavanamme.

Yksi kiireisimmistä asioista on hallussamme olevan PIK-12 –koneen saattaminen parempaan säilytykseen. Kone siirrettiin muutama vuosi sitten Rukamäestä yksityiseen säilytyspaikkaan. Nyt koneelle ollaan järjestämässä kunnollista säilytyspaikkaa Mänttään. Joutuisimme kuitenkin maksamaan hallitilasta 300 € / vuosi. Koneen omistussuhteet ovat selvityksen alla, joten lopullista vuokran maksajaa ei ole vielä löytynyt. Koneen siirtäminen uuteen paikkaan olisi tehtävä mahdollisimman pian, koska pelkäämme puukoneen kärsivän vaurioita huonoissa säilytysoloissa.

Siksi pyydämmekin jäseniämme osallistumaan vapaaehtoisella lahjoitussummalla koneen turvaan saattamiseksi. Lahjoituksen voi tehdä oheisella tilisiirtolomakkeella jäsenmaksun lisäksi. Katsomme kaiken jäsenmaksun yli menevän osan olevan osoitettu lahjoitukseksi edellä mainittuun tarkoitukseen. Kiitokset jo etukäteen!

Ohessa on lasku jäsenmaksusta. Voitte suorittaa maksun myös verkkopankissa. Muistakaa kirjoittakaa maksaessanne tilisiirtolomakkeella oleva viitenumero.

Hyvää talven jatkoa !

puolesta:
Samuli Puotila (sihteeri)