JÄSENTIEDOTE 3 / 2011

Tervehdys,

Seuramme on toiminut viimeaikoina ahkerasti pienoismallien parissa. Tampereen Museot Vapriikki kutsui meidät Kimmo Antilan johdolla yhteistyöhön virtuaalisen Tampereen ilmailuhistoriaa valaisevan nettimuseon perustamisessa. Tarkoituksenamme on käydä kaikki 1808 pienoismallia läpi ja löytää Tampereelle ja ylipäätään Suomeen liittyvät konetyypit. Samalla syötämme löytyneet pienoismallit tietokantaamme.

Vapriikin puolesta tarkoitukseen soveltuvat koneet kuvataan erikoisella 360°-kuvauksella, jonka lopputuloksena katsoja voi käännellä koneen kuvaa internet-sivulla mihin tahansa katsomiskulmaan.

Tätä kirjoitettaessa noin puolet pienoismalleista on käyty läpi ja löytyneitä koneita on noin sata.

Virtuaalinäyttely tulee perustumaan Tampereen Suomalaisen Klubin ja Satakunnan Lennoston Killan yhteistyönä, ja Jukka Uharin johdolla laadittuun ”100 vuotta ilmailua Tampereella” –näyttelyyn.

Pienoismallien tietokantaa esitellään kuvien kera syyskokouksessamme.

Risto Marttila on luovuttanut Seurallemme suunnittelemansa ja rakentamansa ultra-luokkaan kuuluvan amfibio-koneensa. Otimme tämän erikoisen ja ainutlaatuisen lentolaitteen kiitollisuudella vastaan. Kone on varastoituna Orivedellä sijaitsevassa hallissa.

Näyttelykeskushanke on tällä hetkellä jäissä. Projekti ei ole edennyt kesän jälkeen, koska rahaa ei yksinkertaisesti löydy edes kannattavuusselvityksen teettämiseksi. Päätimme vetää hankkeen pois Kantri ry:n käsittelystä. Lisäksi voimamme alkavat olla aikalailla lopussa jo monta vuotta kestäneen projektin suhteen. Ehkä pieni lävähdystauko on nyt paikallaan uusien voimien ja suunnitelmien kehittämiseksi.

Hallituksen kokouksessa 20.9.2011 oli läsnä kunniavieras USA:sta. Monien maineikkaiden lentoyhtiöiden, kuten esimerkiksi Pan Amin, tarkastajana toiminut Tuomo Pihlava 80-v. oli paikalla kertomassa lyhyesti kokemuksistaan. Hän antoi seurallemme mm. hienon Beaver-seinälautasen ja joitakin Pan Amin V.I.P.-lahjaesineitä.

Pihlava kertoi omistavansa lukuisia harvinaisia ilmailukirjoja ja teknillistä aineistoa. Hän haluaisi antaa nämäkin seurallemme. Ongelmana on kuitenkin tämän n. 500 kg painavan tavaraerän pakkaaminen ja rahtaaminen USA:sta New Yorkin seudulta Tampereelle. Onkohan kenelläkään kokemusta tai tietoa miten meidän tulisi asia parhaiten järjestää?

Vielä kun saisimme jonkin säilytys- ja näyttelytilan museokoneille ja muulle aineistolle!

Terveisin
Hallitus 25.11.2011