JÄSENTIEDOTE 2 / 2010

Tervehdys,

Tässä viimeisimpiä uutisia seuramme toiminnasta syksyllä 2010.

Näyttelykeskushanke on edennyt siten, että olemme käyneet Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa neuvotteluja hankkeen liiketoimintasuunnitelman teettämisestä. Näyttelykeskushankkeen toiminnallista sisältöä ja laajuutta on sovitettu terminaalilaajennusten yhteyteen sopivaksi kokonaisuudeksi.

Oppilaitos on ollut erittäin kiinnostunut liiketoimintasuunnitelman laatimisesta ja halukas keväällä valmistuva oppilaskin on jo ehdolla työn tekijäksi. Oppilaitos pystyy hyödyntämään siinä muutakin oppilaskapasiteettiaan. Hanke voidaan viedä tarvittaessa loppuun eli tiloissa toimivien yritysten tasolle asti.

Kynnyskysymykseksi jää rahoituksen järjestyminen. Haemme Leader-rahoitusta Kantri ry:ltä. Se voi kattaa kustannuksista enintään 75 %. Loppu 25% on omarahoitusta. Siitä voi tietty osa olla vastikkeetta tehtyä työtä, mutta osa on oltava selvää rahaa. Tämä maksettava osuus pyritään kattamaan yksityisin lahjoituksin ja tarvittaessa lisäksi seuran varoin.

Elämme siis näyttelykeskushankkeemme kohdalla tärkeitä aikoja. Mikäli rahoitus ei järjesty, emme ehkä pysty jatkamaan koko hanketta. Etenkin, kun Finavia touhuaa jo kovasti terminaalilaajennuksen suunnittelussa. Olemme tiedottaneet myös heitä hankkeestamme.

Kävipä näyttelykeskushankkeessa kuinka vain, jatkuu seuratoimintamme kehittäminen.

Nykyinen kerhohuonetilamme on ollut häätöuhan alla jo pitkään. Yllättävää helpotusta tähän ongelmaamme olemme saaneet Tampereen Museot Vapriikin taholta. Vapriikki tarjosi meille avokätisesti maksutonta varastotilaa pienesineillemme ainakin ensi kesään saakka. Otimme tarjouksen kiitollisuudella vastaan, ja kerhohuoneeseemme kerättyjen esineiden ja kalusteiden purkaminen on aloitettu. Siirto Vapriikin tiloihin on todennäköisesti tapahtunut syyskokoukseen mennessä.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä Vapriikki haluaa tehdä kanssamme myös yhteistyötä. Voimme jatkossa järjestää vaikkapa yhteisnäyttelyn!

Vielä kun saisimme jonkin säilytys- ja näyttelytilan museokoneille…


Terveisin
Hallitus 01.11.2010