JÄSENKIRJE 02 / 2011

Tervehdys Pihisläiset !

Seuramme jätti 16.3.2011 ilmailuhistorian näyttelykeskuksen kannattavuusselvityksen rahoitushakemuksen Kantri ry:lle. Nyt onkin enää ongelmana hankerahan löytyminen. Tarvittava summa ei ole kovin pieni, n. 17 000 €. Työryhmä tekee rahan löytämiseksi ja hankkeen aloittamiseksi työtä tämän kevään ja kesän aikana.
Mahdollisuutena on myös, että Tampereen kaupungin kehittämisyhtiö Tredea Oy ottaa selvityksen teettämisen omaksi työkseen tai työn tekijä myöntää sille jälkiveloitusperusteisen maksatuksen.

Onneksi meillä on näiden arkisten töiden ohella aihetta myös juhlaan. Suomalainen ja tamperelainen moottori-ilmailu täytti huhtikuussa 100-vuotta. Tapahtuman puitteissa kaupungissa järjestettiin monia juhlallisuuksia:
- 19.4. Ilmasillan puheenjohtaja Matti Antikainen piti juhlaesitelmän Suomalaisella Klubilla
- 20.4. Lentovarikon kilta piti muistojuhlan Härmälässä ”Potkuripoika patsaalla” ja juhlisti samalla omaa 20-vuotista taivaltaan. Onnea killalle !
Kilta julkisti samalla myös Suomen ensimmäisen onnistuneen moottorilennon tekijän Kasper Wreden käyttämän koneen näköismallin Tampereella Vapriikissa.
- 29.4. Suomen Ilmailuliitto ry sekä Ilmavoimien Kiltaliitto ry pitävät juhlaseminaarin Vapriikissa 100:lle kutsuvieraalle.

Seuramme oli edustettuna kaikissa näissä tapahtumissa. Esillä oli myös Puotilan tekemä animaatiofilmi Adolf Aarnon lentoyrityksestä 100-vuotta sitten. Tämä filmi tulee esille myös kotisivuillemme.

Kevätkokouksessa tiedotamme jäseniämme tarkemmin näyttelykeskushankkeen vaiheista ja tietenkin hienon pienoismallikokoelmamme tietokantaan saattamisesta.

Tervetuloa kevätkokoukseemme !

Hyvää kesää toivottaa
25.4.2011 Hallitus