JÄSENTIEDOTE 2 / 2016

Tervehdys !

Kulunut toimikausi on mennyt pääasiassa pienoismallikokoelman parissa. Puoliväli lähestyy mallien valokuvaamisessa ja tietokantaan syöttämisessä. Noin 800 mallia on tällä hetkellä tietokannassa.


Myös mallinäyttelyjen ylläpitäminen ja vaihtaminen on kerännyt mukavasti aktiivista jäsenistöä mukaan toimintaan. Pirkkalan ABC -aseman näyttely on juuri vaihdettu ja laajennettu. Aseman kattoon ripustettiin uusia suurempia malleja. Saamamme palautteen mukaan mallit kiinnostavat erityisesti lapsia, mikä on seuramme ja  myös asemapäällikön mieleen. Useimmiten ilmailukärpänen antaa pistoksensa juuri lapsuusiässä.
Ensi keväänä perustamme uuden näyttelyn Pirkkalaan Anian kyläkoulun kesäkahvilaan. Sinne onkin jo kuljetettu Pirkkalan lentoasemasta rakennettu suuri dioraama. Näyttelyn teeman mietimme työryhmän kanssa ensi kevään aikana. Uutta näyttelyä olemme kaavailemassa myös Tampereen Ammatti-korkeakoulun lentotekniikan tiloihin. Järjestelyistä ollaan jo sovittu, ja tämäkin näyttely avataan keväällä.

Tulevalla 11. toimikaudella tulemme osallistumaan myös lähipaikka-kunnissa järjestettyihin tapahtumiin. Ne ovat oivia tilaisuuksia kertoa toiminnastamme ja esitellä materiaaliamme.


Yhteistyömme Ilmailumuseoyhdistys ry:n kanssa on ollut myös toimi-kauden aikana esillä. Kiinnostustamme ja mahdollisuuksiamme näyttelyiden järjestämiseksi tai niihin osallistumiseen on tiedusteltu. Olemme valmiita ottamaan osaa mahdollisiin yhteistyöhankkeisiin ja talkoisiin resurssiemme mukaan. Onhan materiaalimme jo karttunut mukavasti muutaman lentolaitteen, varusteiden, laitteiden, kirjallisuuden ja pienoismallien myötä.


Jäsenmäärämme on tällä hetkellä 71. Olemme poistaneet usean vuoden maksamattomien jäsenmaksujen vuoksi henkilöitä. Myös luonnollinen poistuma on vaatinut osansa. Uusia jäseniä on onneksi tullut melko tasaiseen tahtiin. Kulunut toimi-kausi on tuonut uusia jäseniä nimen omaan näyttelyiden ja tapahtumiin osallistumisten ansiosta. Olemme siis onnistuneet näkyvyydessämme melko hyvin.


Vain jäsentemme ansiosta toimintamme on mahdollista jatkossakin. Siksi haastamme edelleen kaikkia nykyisiä jäseniämme kertomaan toiminnastamme etenkin nuorille. Uusia jäseniä tarvitsemme jatkossa entistä enemmän, mikäli haluamme pitää kiinni luoduista yhteistyökumppanuuksistamme ja osallistua niiden mukanaan tuomiin mielenkiintoisiin haasteisiin.


Hallituksessa olemme miettineet jotakin jäsenistöämme yhteen kokoavaa toimintaa. Ajattelimme järjestää tulevalla toimikaudella jäsentilaisuuden, jossa voisimme keskustella esimerkiksi ... Ilmailusta (!). Tilaisuudessa voisi olla teema ja siihen liittyvänä alustuksena esitys. Mietimme sisältöä hallituksessa ja otamme mielellämme ideoita vastaan.


Mainittakoon vielä, että puheenjohtajamme Risto Viljanen on nimetty seuramme edustajaksi Kaanaan lentopaikan tilannetta pohtivaan Tampereen Vauhtipuisto - Ilmailutyöryhmään. Annamme Viljaselle täyden tuen, ja toivomme, että ilmailutoiminta olisi taas pian käynnissä Tampereella Kaanaan kentällä.


Tervetuloa syyskokoukseen!


Terveisin Hallitus