JÄSENTIEDOTE 1 / 2016

Seuramme täyttää tänä keväänä kymmenen vuotta. Yhdistyksen perustava kokous pidettiin 26.4.2006 Tampereen Pääkirjasto Metson salissa 2. Läsnä tuossa tilaisuudessa oli kaikkiaan 21 perustajajäsentä. Ensimmäiseen hallitukseen valittiin puheenjohtajaksi majuri evp. Risto Viljanen ja muiksi jäseniksi Kalevi Lehto, Klaus Lehtonen, Pentti Niemi, Samuli Puotila ja Uolevi Öster.

Perustamiskokouksessa määrättiin seuramme tehtäväksi pirkanmaalaisen ilmailuhistorian perinneaineiston kerääminen ja saattaa tämä materiaali kanssaihmisten nähtäville.
Tämä ja muut seuran säännöissä määrätyt tehtävät käynnistyivät vilkkaasti. Teimme sinnikästä työtä ilmailun näyttelykeskuksen perustamiseksi Pirkanmaalle. Samalla loimme tärkeitä yhteistyösuhteita useaan alan toimijaan ja päättäviin tahoihin. Saimme kaikkialta runsaasti tukea hankkeellemme. Tampereen ammattikorkeakoulun talouskoulutuksen ryhmä oli valmis tekemään laskelmia kannattavuuden selvittämiseksi ja luomaan tarvittavia yhteyksiä hankkeeseen osallistuvien tahojen löytämiseksi. Valitettavasti alkupääoman rahoitusongelmat estivät projektimme jatkamisen toistaiseksi.

Ajatusta ei kuitenkaan ole unohdettu. Seinien noustua pystyyn vuoden 2011 aikana päätimme pitää hengähdystauon asiassa. Tämän jälkeen hanketta on esitelty hiljakseen muun muassa Pirkkalan pormestarille ja kaavoituspäällikölle.

Samalla on vapautunut aikaa myös muulle seuratoiminnalle. Esko Kanervon merkittävä pienoismallilahjoitus on työllistänyt meitä mielenkiintoisen teeman myötä. PIK-12 purjekone saatettiin vuoden 2015 aikana hienosti esille Härmälään Kuuselan seniorikeskuksen aulatilaan ja nyt tänä keväänä 20.4. yhteistyössä Museokeskus Vapriikin kanssa laaditut infotaulut julkistetaan näyttelyksi. Varastotilaongelmamme ratkesi toistaiseksi yksityishenkilön avuliaan tilalahjoituksen myötä. Suunnitelmissa on jatkaa myös muun materiaalin arkistointia. Seuramme on saanut haltuunsa myös muutamia lentolaitteita, kuten Marlin lentoveneen ja Sisilisko -purjekoneen. Näitäkin säilytetään yksityisessä hallitilassa, joten suuret kiitokset Pekka Kääriäiselle !

Tulevaisuus näyttää kaikkiaan työn täyteiseltä, joka on erittäin mieluista. Yhdistyksen työtä on innostavaa tehdä mukavien saman henkisten ihmisten parissa.

Juhlistamme 10 -vuotista taivaltamme 26.4.2016 alkaen ravintola Kuusenoksassa Härmälässä. Lähetämme tilaisuudesta kutsun ja sinne ovat tervetulleita kaikki jäsenemme. Lisäksi kutsumme paikalle yhteistyökumppaneitamme. Luvassa on kakkukahvien lisäksi hienoa ohjelmaa. Tervetuloa !


PIHIS – hallitus