JÄSENKIRJE 3 / 2015

Tervehdys Pihisläiset !

Varastosopimuksemme Tampereen Museokeskus Vapriikin kanssa päättyy vuoden vaiheessa ja joudumme siirtämään koko varastomme pois. Uudesta paikasta ei ole vielä varmaa tietoa. Toimintamme on pysähdyksissä pienoismalli-, arkistointi- ja materiaalin vastaanottotöissä, kunnes uusi tila löytyy. Teemme hallituksena kaikkemme ratkaisun löytämiseksi, mutta olisi suuri apu, jos myös te voisitte miettiä mahdollista korvaavaa tilaa.
Tilan tulisi olla kuiva, puolilämmin tai lämmin, kooltaan n. 20 m2. Olisi hyvä, jos siellä voisi käydä työskentelemässä pari kertaa kuukaudessa projektien parissa. Valitettavasti seurallamme ei ole mahdollisuuksia maksaa vuokraa, koska budjettimme koostuu vain jäsenmaksutuloista.
Varastotila-asiassa voi olla yhteydessä puheenjohtajaamme Risto Viljaseen (s-posti: xviljanen @ pihis.org) tai sihteeriin Samuli Puotilaan (samuli.puotila @ pihis.org).

Sitten valoisampaa kerrottavaa: Pienoismalliprojektimme etenee mukavasti. Tampereen Teknilliselle Yliopistolle Konelaitoksen tiloihin pystytettiin 12.9. laaja näyttely. Neuvottelutilaan, jossa käy myös kansainvälisiä vieraita, laitettiin esille Suomessa käytössä olleita konetyyppejä, henkilökunnan taukotilan kattoon ripustettiin suurimittakaavaisia malleja ja käytävän lasivitriiniin koottiin siviili-ilmailun konetyyppejä. Tätä näyttelyä ollaan vielä laajentamassa.

Pirkkalan ABC-asemalla tehtiin syyskuun aikana ravintolaremontti, jonka valmistuttua sinne pystytettiin 28.9. uusi näyttelykokonaisuus. Tämäkin näyttely saa laajennusta kattoon ripustettavista suurista malleista.

Pienoismallikokoelman väliaikatietona voisi mainita, että n. 570 mallia on kuvattu ja syötetty tietokantaan. Siis noin 1/3 urakasta on tehty.

PIK-12 yhteistyö Vapriikin kanssa jatkuu infotaulun tekemisen merkeissä. Taulu ripustetaan Kuuselaan koneen yhteyteen. Ilahduttavaa on, että konetta on käyty varta vasten katsomassa. Meiltä on tiedusteltu myös Härmälään ja vanhaan lentokenttään liittyviä muistelmia ja tarinoita. Näitä olemme luvanneet tutkijoille valokuvien kera.

Tervetuloa syyskokoukseen!

Terveisin
Hallitus