JÄSENKIRJE   3 / 2014

Tervehdys !

Kesän jälkeen on ollut taas paljon ohjelmaa. Messukeskuksen pienoismallivitriiniä on kehitelty eteenpäin. Mallien tyyppitiedot on lisätty ja taustalle onsuunnitteilla kuvakollaasi Härmälän lentokentän historiasta. Seuramme sai toisen lasivitriinin Pirkkalan ABC -huoltoasemalle. Aseman johtaja oli erittäin kiinnostunut puheenjohtajamme Risto Viljasen esityksestä pienoismallivitriinin pystyttämiseksi. Vitriini saatiin marraskuun alussa ja ensimmäiset mallit on viety 15.11.2014. Myös tässä näyttelyssä on vielä työtä. Mallejaon tarkoitus viedä vielä hieman lisää ja tyyppitietolappuset pitää lisätä. Aseman näyttelyn teemaa on tarkoitus vaihtaa pari kertaa vuodessa, joten pienoismallien arkistointityö pysyy tasaisesti käynnissä. Aloitusteemana on " Ilmailunvuosikymmenet ".

PIK-12 on ripustusta vaille valmiina. Teimme kesällä talkootyönä koneen puhdistamisen ja pientä kunnostustyötä. Seniorikoti Kuuselassa Härmälässä oleva remontti on valmistumassa joulukuussa, jonka jälkeen pääsemme ripustuspuuhiin. Museokeskus Vapriikki on ollut aktiivisesti hoitamassa käytännön järjestelyjä aina ripustuksen suunnittelusta lähtien. Samoin Kuuselan remonttiväkion ollut osallisena suunnittelun ja toteutuksen mietintätyöryhmässä.

Seura on saamassa lisäksi pari ainutlaatuista purjekonetta haltuunsa. Näistä tiedotamme tarkemmin, kun asiat varmistuvat. Kaipaamme toimintaamme aktiivisia jäseniä.

Tervetuloa mukavaan porukkaan !

-  Avainhenkilö- ja materiaalityöryhmä (tekee haastatteluja ja kirjoittaa henkilötarinoita, arkistoi ilmailuhistoriallista materiaalia, mm. kirjallisuus, valokuvat, esineet ja lentokoneet)
-  Pienoismallityöryhmä (arkistoi pienoismallikokoelmaa ja rakentaa näyttelyitä)
-  Kotisivutyöryhmä (pitää yllä kotisivua ja julkaisee kirjoituksia)
-  Näyttelykeskustyöryhmä (suunnittelee ja esittelee hanketta)

Tarvitsemme myös varastotilaa
Nykyinen varastointi Onkiniemessä saattaa päättyä milloin vain. Tarvitsemme kuivaa ja mieluiten lämmintä varastotilaa n. 20 m² kokoelmaamme varten. Lisäksi lentokoneemme tarvitsevat kuivaa ja vähintään puolilämmintä n. 20 m x 5 m kokoista varastotilaa.

Samuli Puotila 23.11.2014
Sihteeri
puh. 040 722 6091
s-posti: samuli.puotila@pihis.org