JÄSENKIRJE 1 / 2014

PIK-12 –koneen parissa on tapahtumassa jälleen mielenkiintoisia. Tampereen Museot Vapriikin toimesta otettiin yhteyttä ja ilmoitettiin, että kone voitaisiin sijoittaa pysyvästi Härmälään. Seniorikoti Kuuselan suureen aulatilaan tullaan tekemään remontti ja tilajärjestelyjä. Kaupungilta oli tiedusteltu aulatilaan jotakin näyttävää, jolloin Vapriikin taholta sinne oli ehdotettu PIK-12 –konetta. Olemme käyneet Vapriikin kanssa paikan päällä katsomassa tilan, ja olemme sopineet alustavasti Kuuselan toiminnanjohtajan kanssa koneen sijoittamisesta tulevan kesän aikana aulan kattoon. Näin PIK-12 pääsisi takaisin ”kotikulmilleen” Härmälään ja olisi siellä edustavassa paikassa kenen tahansa nähtävillä sekä tuomassa iloa tilan nykyisille käyttäjille ja myös tuleville päiväkodin lapsille. Sopimukset siirto- ja asennustyön jaosta tehdään kevään aikana.

Kuusela olisi valmis sijoittamaan aulatilaan myös muuta ilmailuaiheista näyttelyaineistoa. Ainakin Härmälän lentotoiminnan historiasta kertovat valokuvat herättivät kiinnostusta.

Kevään aikana saamme myös Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen aulaan suuren pysyvän näyttelyvitriinin. Sinne sijoitettavat pienoismallit on jo katsottu valmiiksi. Muuta esille laitettavaa Härmälän historiasta kertovaa aineistoa työstämme parhaillaan.

Myös näyttelykeskushanketta pidämme ajan tasalla ja suunnittelemme tulevia vierailuja hankkeen esittelemiseksi Pirkkalan kunnan vetämälle lentokentän kehitystyöryhmälle ja muille vaikuttajille.

Työtä riittää siis paljon. Toivomme edelleen mukaan aktiivisia jäseniä. Pienoismallien kuvaaminen ja arkistoiminen kaipaa lisäväkeä. Samoin muun materiaalimme arkistointityö ei edisty ilman talkoohenkisiä jäseniä. Pyydämme talkoolaisten ilmoittautuvan sihteerille. Pidetään keväällä muutama kokoontuminen ja käydään varastoa läpi. Sovitaan päivämäärät sähköpostitse, ja niitä voi seurata kotisivuiltakin.

 Hyvää kevättä!

 PIHIS – hallitus