JÄSENKIRJE   3 / 2012

Monta asiaa on vireillä ja toiminta on vilkasta.

PIK-12 koneen siirto on saatu siihen vaiheeseen, että Tampereen kaupunki on myöntänyt omistavansa koneen ja on näin ollen vastuussa koneen säilytyksen järjestämisestä. Vuokrasopimusta ei ole vielä tätä kirjoitettaessa tehty. Viivytystä aiheuttaa Vapriikissa tapahtuneet henkilövaihdokset. Voimme ainoastaan muistuttaa kaupunkia asian järjestämisestä. Heti, kun vuokrasopimus on tehty, siirrämme koneen seuran voimin saamillamme lahjoitusvaroilla uuteen säilytyspaikkaan. Kaupunki on myös antanut meille valtuudet pitää kone kunnossa, joten lahjoitusvaroja tullaan osoittamaan myös tähän tarkoitukseen. Katsastamme koneen kunnon siirron yhteydessä ja teemme samalla tarvittavat pikaiset huoltotoimenpiteet sekä päätämme muista tarvittavista kunnostuksista.

Myös DI Risto Marttilan lahjoittama amfibiokone on hyvässä säilytyksessä Orivedellä. Koneelle tehdään kevyt vuosihuolto. Olemme saaneet arkistoomme koneella koelentoja aikanaan suorittaneen Uolevi Österin koelentopäiväkirjat ja –raportit.

Valokuvakokoelmamme on saanut merkittävän laajennuksen Uolevi Österin ja Pertti Piltzin valokuvajäämistöstä. Kuvien tunnistamiseksi on järjestetty kaikille sähköpostiosoitteensa antaneille mahdollisuus osallistua kuvatunnistukseen talkootyönä. Kuvia on kaikkiaan yli 500 kpl. Kiitos Eila Österille ja Tuulikki Piltzille.

Vapriikissa sijaitseva arkistomme on siirretty kosteusvaurioremontin vuoksi uuteen paikkaan. Siirtotyö tehtiin talkoovoimin, johon osallistui mukavasti väkeä. Kiitos osallistujille!

Arkistointityö on tietokantojen suunnittelu- ja tekovaiheessa. Kerromme työstä ja tulevista vaiheista tarkemmin syyskokouksemme alustuksena.

Liitteenä on kutsu syyskokoukseemme.

Tervetuloa !

Hallitus

13.10.2012